MH-arkit.se

Kategori: Övrigt

Namnband är både praktiska och snygga

Namnband på kläder och skor gör det mycket lättare för dig att hitta dina kläder när du vistas mellan mycket folk. När det finns t.ex. två jackor som ser lika ut och är lika storlekar, men de har namnband i nacken så man ser vems som är vems så behöver man inte oroa sig att man tar fel jacka. Det finns många olika sorters namnband, men de som kanske är bästa till just kläder är kanske de vävda namnbanden och strykbanden.

Vävda namnband

De vävda namnbanden är väldigt slitstarka så de håller väldigt bra. För att få fast dem på ett klädesplagg måste man sy dem, endera för hand eller med en symaskin. Dessa namnband är också lätt att ta bort och flytta till ett annat plagg om man köper nytt och vill ha kvar det samma namnbandet.

Läs hela inlägget

Klädsel och inredning bör gå hand i hand

Under hösten 2013 visade SVT en programserie som hette von Olssons kläder. Det kan låta som ett modeprogram men inriktningen var istället varför vi klär oss som vi gör och vad det ger för signaler till omgivningen. Första avsnittet tog upp hur man kan klä sig auktoritärt och andra om plagg som lyfter fram ens sexualitet utan att för den skulle vara minimalistiska. I första programmet fick programledaren se sex personer och gissa vilket yrke de hade. Han hade fem av sex rätt trots att de var klädda i sina vardagskläder som lika gärna kunde vara kofta och sjal, t-shirt och jeans eller skinnbyxor och skinnjacka.

Läs hela inlägget

Copyright © 2019 MH-arkit.se

Tema av Anders NorénUpp ↑