MH-arkit.se

Kategori: Belysning (sida 1 av 2)

Satsa på designade bordslampor

Känner du att du har en liten hörna där ljuset lyser med sin frånvaro? Då kanske du skulle satsa på att köpa en snygg designlampa som får pryda platsen. I dag finns det mängder med fina modeller i olika prisklasser.

Att dekorera och inreda hemmet är minst sagt ett stort intresse hos både män, kvinnor, unga och gamla i dag. Vi tycker om att skapa en oas där vi kan trivas och koppla av samt umgås med de vi tycker om. Ett hem ska trots allt vara en trivsam plats. Försök hålla ordning även om det kan vara svårt. Röra och kaos skapar också ett oroligt inre.

Det gäller även att tänka på belysningen i huset eller lägenheten. Olika rum utnyttjas på olika vis och således kan vi också behöva olika lampor. Som tur är finns det ett brett sortiment att välja mellan. En designlampa kan dessutom bli en snygg detalj i inredningen!

Läs hela inlägget

Populärt att köpa lampor online

Det blir fler och fler som väljer att köpa sina lampor online, och det är något som inte alls är svårt att förstå. Det är nämligen så att det finns många fördelar med att köpa lampor online istället för i en fysisk butik.

För det första så är det i de allra flesta fall billigare att handla på nätet. Det är ju nämligen så att många e-butiker är billigare än de fysiska butikerna eftersom att de har mindre personalkostnader, och de är inte heller i behov an någon dyr butikslokal och kan därmed hålla nere kostnaderna ganska rejält vilket i sin tur då gör att de kan klara av att ha lägre priser.

Läs hela inlägget

Fasadbelysning – lyfter utemiljön

Det finns få saker som kan fräscha upp och lyfta utemiljön så pass mycket som just fasadbelysning. Det finns många olika typer av belysning som man kan ha på sin fasad och det kanske allra viktigaste när man funderar på att skaffa fasadbelysning är att man noga tänker igenom hur man vill ha det och hur man vill att resultatet ska bli. Man måste helt enkelt planera noga i förväg för att det ska bli riktigt perfekt. För det första måste man tänka ut vad för typ av ljus man vill ha. Vill man ha blått och kallt ljus, eller vitt och varmt?

Sen är det kanske allra viktigaste att tänka på vad för typ av lampor man ska ha. Vad är det man vill att lamporna ska lysa upp. Helt enkelt; vilken belysning kommer att bli allra snyggast? Tänker man igenom sådana saker i förväg så ökar chanserna markant att man kommer att få ett riktigt bra resultat i slutändan.

Läs hela inlägget

Utomhusbelysning gör ditt hem välkomnande

Med rätt lampor i din trädgård skapar du en öppnare och mer välkomnande atmosfär. Innan du börjar att ljussätta din trädgård är det bra att försöka göra en utvärdering av nuläget. Se efter på vilka platser det är mörkt och vilka platser du skulle vilja förändra. På vilka platser rör du dig ofta och var är du sällan? Tänk också på att det aldrig är trevligt att bli bländad, det tycker varken du själv eller dina grannar, var därför försiktig med hur du riktar starkare belysning. Fundera över hur du vill gestalta din trädgård. Du ska varken över- eller underbelysa. Du bör även tänka ur ett inredningsperspektiv. Din trädgård är full av rum som behöver utnyttjas och belysas på bästa sätt. Här bör du alltså förena nytta, funktion och estetik. Du kan exempelvis belysa ett träd eller en mur underifrån, detta gör trädet eller muren vackrare och ger objektet en helt ny dimension när mörkret faller på. Hela din entré, terrass eller garageuppfart kan få ett lyft genom att på ett enkelt sätt effektbelysa med led belysning. Antingen väljer du släpljus eller markerande led-belysning för att få effekten du är ute efter. Led-belysning gör att du får en härlig trygghetskänsla och magkänsla när mörkret faller in. Med relativt enkla medel kan du göra åstadkomma stora förändringar.

Läs hela inlägget

LED-lampor för energibesparing

Att våra kära gamla glödlampor stegvis fasas ut har nog inte undgått någon. Vissa var snabba att gå över till lågenergilampor medan andra klamrade sig fast i det längsta vid de gamla. Men, nu har så många av glödlamporna försvunnit att de allra flesta har tvingats välja ett alternativ.

I början valde många de så kallade lågenergilamporna. Kanske mest för att det var det enda alternativ vi kände till. Idag finns det många olika sorters lampor att välja bland, och valet beror på vad vi vill ha ut av lamporna. Att spara el är nog ett mål för de flesta, men lågenergilamporna är inte de enda som hjälper till att spara energi. En LED-lampa till exempel, sparar minst lika mycket energi som en lågenergilampa, samtidigt som den har en betydligt längre livstid. Därför blir LED-lampan i längden ett billigare alternativ. Dessutom finns LED-lampan med en rad olika socklar, och kan alltså användas i betydligt fler armaturer än vad den gamla glödlampan kunde. Smal och bred skruvsockel, som hos glödlamporna, finns också hos LED-lamporna. Därutöver finns det olika stiftsocklar samt bajonettsockel. Du får alltså större möjligheter med en LED-lampa än med en glödlampa.

Läs hela inlägget

Äldreinlägg

Copyright © 2019 MH-arkit.se

Tema av Anders NorénUpp ↑