MH-arkit.se

Kategori: Badrum

Inredning för badrum

snyggt lyxigt badrum

Är man intresserad av inredning och följer trenderna som råder så har man säkert inte missat det senaste. Det har länge varit modernt med ljusa färger i stor del av hemmet men man ser allt mer att detta bryts av med detaljer av starkare färger och även mönster. Fondväggar har varit populära en tid och kommer således fortsätta vara det inom de närmsta åren. När det kommer till badrummet har man sett ett par förändringar. Tidigare har det för många varit självklart att man väljer kakel och klinkers men detta bryts allt mer av med ytskikt i form av badrumsmattor och våtrums mattor för väggar. Här finns möjligheten att leka med färg och form på ett helt annat sätt. Valet med en våtrumsmatta som har viss struktur kommer också allt mer. Här ser man exempelvis svarta golv med upphöjda cirklar. Ska man ändå renovera så kan man verkligen passa på att vraka bland dessa nyheter, läs mer här.

Läs hela inlägget

Badrummet allt lyxigare

Det går alltid trender inom inredning och hur de olika rummet i hemmet ska vara inredda. När det gäller badrummet går det allt mer mot att svensken vill ha det lyxigare och personligare. När Vi i Villa listade sex moderna ”badrumsdrömmar” i oktober 2014 var det tydligt att lyxen stod högt i kurs. Som exempel kan nämnas att kaklet blir mer individuellt. Nu är det inte bara de vita och svarta kakelplattorna som dominerar utan mönster blir allt vanligare. Många gånger med inspiration från de gamla Egyptiska mönstren. De är tidlösa eller uråldriga – välj själv.

Även i taket börjar något gammalt komma tillbaka. Det har nämligen blivit betydligt vanligare att ha kristallkrona även i badrummet. För att kunna ha detta måste man däremot välja en modell som är anpassad för att ha i våtrum.

Läs hela inlägget

Duschvägg med skjutdörr

För bara några år sedan så tänkte vi på duschväggar som mörka och bastanta pjäser. Dagen trender med moder och fräsch design har bidragit till att ändra den uppfattningen och idag kan man hitta duschväggar i lätt och fräsch design, liknande som på lyxiga hotell eller spaavdelningar. Kanske har du funderat på att uppdatera dig?

En nyhet är duschväggar med skjutdörr. Dessa har den stora fördelen att de sparar plats vilket är en viktig faktor i många trånga svenska storstads-badrum. Med en skjutdörr tar duschområdet upp mindre plats, då du inte behöver planera plats för vanliga dörrar. Duschväggar med skjutdörr använder oftast glas som material för att ge en så fräsch känsla som möjligt. De finns i utförande utan någon ram över huvud-taget vilket ger ett väldigt modernt intryck, men även i utföranden med ram som ger en mer robust känsla.

Läs hela inlägget

Badrumsrenovering och fuktskador

Att renovera badrummet är ingen lätt match, och det är ingen slump att det finns byggfirmor och hantverkare överallt. Det kräver ofta mångårig erfarenhet och expertis, och dessutom måste man följa branschråden och de regler som är satta. För det viktiga när man renoverar ett badrum bortsett från att det naturligtvis ska se bra ut är också att det ska vara ett godkänt utfört arbete. När man går till en seriös och pålitlig byggfirma så kan man vara säker på att jobbet blir utfört på ett yrkesprofessionellt vis, en seriös hantverkare är nämligen alltid behöriga. Men varför är det egentligen så viktig att vara behörig? Vad spelar det för roll om man har en stämpel på att man kan utföra våtrumsarbeten eller ej?

Läs hela inlägget

Copyright © 2019 MH-arkit.se

Tema av Anders NorénUpp ↑