Livet har aldrig varit så lätt för oss svenskar. Bredband är idag så utbrett i vårt land att alla med en dator eller smartphone kan ta sig ut på Internet med alla dess möjligheter, och anledningarna till att gå utanför dörren blir färre och färre. Är du lite hungrig? Beställ en pizza som levereras till din adress inom en timme. Börjar det bli dags att köpa ett nytt matbord? Efter lite knappande på tangentbordet kan du luta dig tillbaka och pyssla med annat tills du ett par dagar senare har ett stort paket som väntar på dig vid din dörr.

Det som är lite av en fara med att beställa just möbler och dylikt online är att du inte till hundra procent vet vad du kommer att få. En kontorsstol som ser väldigt mjuk och bekväm ut på bild kan i själva verket helt sakna ergonomi eller helt enkelt inte passa din kroppsform. Det är här som gammalt hederligt fotarbete fortfarande har övertaget, och ska man shoppa möbler någonstans så är det i Stockholm.

För den som inte bor i vår huvudstad finns det ett par saker att ha i åtanke. Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik, men ska du handla någonting skrymmande är naturligtvis inte tunnelbana eller buss något alternativ, utan då är det bil som gäller. Problemet med bilkörning i Stockholm är att trafiken periodvis tjocknar till, ibland något ohyggligt, så man gör bäst i att undvika den värsta rusningstrafiken genom att koncentrera sitt bilåkande till sen förmiddag respektive tidig eftermiddag. Tänk också på att det kan vara svårt att hitta som nyanländ i staden, så en GPS rekommenderas starkt om du inte vill slösa bort onödig tid. Flera av de större affärerna ligger i Stockholms yttre delar, vilket kan vara värt att lägga på minnet.

Kommer du från annan ort kan det vara trevligt att stanna kvar i Stockholm en natt, då det är en väldigt vacker stad där det finns massor av saker att se och göra. Det finns flera bra hotell på Södermalm, och där finns också en hel drös med lite mindre inredningsbutiker, vilket innebär att du kan strosa omkring till fots och undersöka affärernas utbud, för att sedan komma tillbaka med bilen och göra slag i saken.