1337-1

Det är kultur att sitta på trappan och äta lunch. I alla fall i storstäder som Stockholm, där alla har sin alldeles egna favoritplats. Kanske inte så privat alla gånger, men i alla fall ett härligt sätt att uppleva en solig dag på stan. Andra tycker om att sitta ute på sin trapp på sommarstugan och fika. Inte så sofistikerat men inbjudande och avslappnande.

I trappan upp till övervåningen brukar det ofta samlas saker. Nästa gång någon går dit upp så tar de med sig de rena kläderna eller skolböckerna. En trappa är så mycket mer än bara ett sätt att ta sig fram. Den kan vara tradition, mys och allt annat som gör livet lite roligare. Folk vallfärdar för att se vissa trappor som anses vara ett underverk som arkitekterna fått till.

Skapa stämning i hemmet

När du inreder ditt hem har du flera viktiga val att fatta. Gardiner kan bytas ut och även möbler, även om de sistnämnda är lite dyrare att köpa in igen. Vad du däremot ska vara noga med redan från början är fönster och dess karmar, dörrar samt trapporna. Dessa saker förblir stående ett bra tag, de är en del av själva byggnaden. Därför vill du ofta skapa den där personliga stämningen redan när du installera dem. Snygga inomhustrappor av hög kvalitet.

Välj en modell och material som passar dig och din personliga stil. Rustikt och lantligt, elegant, trendigt, mysigt, romantiskt- alla har sin egen smak som går igen i hemmet. Det är viktigt att en trappa är både praktisk och snygg eftersom den används så mycket. Har du barn vill du också se till att den är säker för dem. PS Trappor erbjuder även glasräcken för inomhustrappor som ger dem det där lilla extra. Snyggt och praktiskt, precis som du vill ha det.

Trappor som en del av kulturen

Att sitta på en trappa mitt inne i stan och njuta av vårsolen är faktiskt kultur. Du ser mammor som visar sina barn var de brukade äta sin lunch när de jobbade eller gick i skolan där i närheten. Varje år så fortsätter många av de allmänna trapporna att locka folk. Dels för att det inte finns så många andra bra ställen där du kan sitta. Men också för att det är en del av kulturen.

1337-2

Stockholms hetaste trappor. Läs mer i denna artikel i StockholmDirekt. Konserthusets trappor är en självklarhet. Hötorget i sig självt är alltid fullt av folk och rörelse. Till och med de dagar då det är glest mellan stånden så har torget en alldeles särskild atmosfär. Plus att det vanligtvis är vindstilla. Utanför Dramaten sitter det också vanligtvis en hel del människor och njuter av solen. Här har du störst chans att bli varm eftersom solen alltid hittar hit. Sedan finns det naturligtvis flera andra läckra trappor, men inte alla är lika populära eller centrala som de här två.

Ta trapporna varje dag

Att det är bra med motion finns det inget tvivel om. Många får med sig en hel del träning i vardagen helt enkelt genom att ta trapporna i stället för hissen. På ett antal gym finns det maskiner som simulerar trappor och där du kan få dig en riktig genomkörare. Det är ju inte alla som bor på tredje våningen. Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om ett kul lopp i trappor.

Det är inte ovanligt att fotbollsspelare och andra idrottare springer upp och ner i trapporna. Speciellt under vintern när det är halt och mörkt ute. Men det är inte bara årstiden som bestämmer det hela. Trappor är en bra form av motion, du får med dig både styrka och uthållighet.

Vissa tränare har lagt upp ett program som bara består av trappor. Speciellt roligt när de görs i stadsmiljö, där du springer mellan olika trappor. De har alla sin egen fason och lutning, vilket gör det hela extra utmanande. Med andra ord gäller det att utnyttja de saker som finns runt omkring dig. Dels är det gratis, men det kan också vara riktigt roligt och omväxlande.

Snygga trappor en viktig del av livet

Allt runt omkring dig påverkar humöret och produktiviteten. Inte bara rent fysiskt, som rätt ljus eller luftfuktighet. Men även estetiskt. Det har bevisats att folk fungerar bättre om de trivs i sina omgivningar. Inte för att du behöver en forskare som berättar det för dig. De flesta har upplevt den där känslan av välbefinnande när du kommer hem till ditt alldeles eget hem. Som du har inrett och planerat så att det passar dig.

En snygg trappa, vackra möbler och matchande textiler. Små lampor eller ljusstakar, dekorationer som ibland är minnen från resor eller familjemedlemmar. Trappor kan vara heta och kulturella, men ofta så är de helt enkelt en del av ditt dagliga liv. En viktig del som du helst ska ha valt själv.