Det går alltid trender inom inredning och hur de olika rummet i hemmet ska vara inredda. När det gäller badrummet går det allt mer mot att svensken vill ha det lyxigare och personligare. När Vi i Villa listade sex moderna ”badrumsdrömmar” i oktober 2014 var det tydligt att lyxen stod högt i kurs. Som exempel kan nämnas att kaklet blir mer individuellt. Nu är det inte bara de vita och svarta kakelplattorna som dominerar utan mönster blir allt vanligare. Många gånger med inspiration från de gamla Egyptiska mönstren. De är tidlösa eller uråldriga – välj själv.

Även i taket börjar något gammalt komma tillbaka. Det har nämligen blivit betydligt vanligare att ha kristallkrona även i badrummet. För att kunna ha detta måste man däremot välja en modell som är anpassad för att ha i våtrum.

På badrumskranar och blandare är det inne att välja guldfärg eller roséguld som det också kallas. Kombinera detta med det egyptiska mönstret och lyxen från Faraos tid är inte långt borta.

För de som inte är speciellt intresserade av den historiska touchen kan en mer naturlook väljas. Även denna är på starkt frammarsch. Naturmaterial som bambu, trä och sten har tagit steget från naturen och in i badrummet. Detta gäller då främst inredning men även i mönster på våtrumstapet och annat.

För de som har klassiska färger på kakel och klinkers kan detta vara en väg att gå för att piffa till det. Naturinspirerade produkter är billiga att köpa och en del går även att hitta i naturen själv. Varför inte utnyttja en av sommarens sommardagar till att plocka stenar, snäckor och annat på stranden. Placera det i badrummet och njut av sommarkänslan hela hösten och vintern. Glöm inte att matcha den naturliga inredningen men ekologiska skönhetsprodukter. Ska det vara ekologiskt och naturnära så bör man ju gå hela vägen.